torsdag 31 december 2009

Gott nytt år och god ny upphandling!

När FMV accepterade Länsrättens dom meddelade man att en ny upphandling av pansarterrängbilar skulle ske under december och sent igår kväll, på årets sista arbetsdag, gick man ut med sin anbudsförfrågan.

Anbudsförfrågan sker genom en RFQ istället för en RFP och avsikten är att minimera behovet av förhandlingar genom att tydligare specificera vad som upphandlas. En av de punkter Länsrätten hade synpunkter på var brister i underlaget och det verkar som om verket vill vara säkert på att slippa den kritiken den här gången.

Det viktigaste skälet är dock att IOC 2014 för den första bataljonen kvarstår vilket innebär att kontraktet behöver tecknas innan halvårsskiftet; det är helt enkelt ont om tid.

Anbuden ska vara inne senast vid midnatt tisdag 9 mars. Vi får vänta tills dess för att se hur många tillverkare som gör Patria och BAE Systems Hägglunds sällskap i returmatchen.

Jag vill även passa på att önska alla ett gott nytt år, alldeles oavsett vilka affärer ni har på gång – eller inte!

1 kommentar:

 1. Det finns fler anledningar till att det nu är bråttom på riktigt. Den 23 december skickade regeringskansliet ut en lagrådsremiss med förslag till ändringar i LOU.

  Trots den entusiastiska tonen i pressmeddelandet från finansen förefaller förslagen, vilka avses träda i kraft halvårsskiftet 2010, för en lekman snarast innebära ytterligare grus i maskineriet.

  Länk till "Nya rättsmedel m.m. på upphandlingsområdet":
  http://www.regeringen.se/sb/d/11452/a/137539

  Gott Nytt År!

  SvaraRadera