tisdag 29 mars 2011

Ja, men...

Jag kan nog inte uttrycka min reaktion på dagens regeringsbeslut om Libyeninsatsen bättre än i mitt svar på en kommentar av Teaterdirektören på Chefsingenjörens blogg från tidigare idag:
En för sen och meningslös gest till en bedömd politisk kostnad i nivå med effekten - helt i linje med säkerhetspolitiken i övrigt med andra ord.
Om man ska se till det positiva så har naturligtvis Wiseman och Chefsingenjören rätt i att detta ger användbara erfarenheter för Flygvapnet. Det danska flygvapnet behöver dessutom inte slösa resurser på att flyga rena jaktuppdrag mot fiender som inte flyger längre och viktigast: när FN kallade så sa vi inte ”nej” utan vi väntade tills andra var klara med det svåraste och farligaste innan vi svarade ”ja, men”.

1 kommentar:

  1. Ska man vara helt ärligt så har nog rent svårighetsmässigt Flygvapnets deltagande i Red Flag gett mer än vad denna insats kommer att göra.

    Men det finns inget som hotet av luftvärn som får en organisation att snurra en smula snabbare. Nu får vi chansen att slipa till alla bitarna så att de passar ihop.

    SvaraRadera